4. станція УЖГОРОД (259.0)

Львівська філія УЗ, ДН-5 Ужгород, дільниця Чоп - Сянки (ДН-1)
Дорога приписки:Львівська філія УЗ, ДН-5 Ужгород Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Чоп - Сянки (ДН-1)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Електрифіковано постійним струмом 3kV Україна / Фотолінії
Стан:действующий
Побудований:28.08.1872
Ужгород — позакласна сортувальна залізнична станція Львівської залізниці на електрифікованій лінії Самбір — Чоп. За 3 км південніше станції відгалужується залізниця до прикордонної станції Павлове та з виходом на Словаччину. Розташована у місті Ужгород — обласному центрі Закарпатської області. Є головною станцією Ужгородської дирекції залізничних перевезень. Поруч із залізничним вокзалом (на проспекті Свободи) розташований міжміський автовокзал (~300 м).
 
Станція відкрита 28 серпня 1872 року у складі залізниці Ужгород — Чоп, завдяки якій Ужгород відразу ж отримав сполучення із Віднем та Будапештом.
 
1893 року прокладена залізницю з Ужгорода до Великого Березного.
 
1968 року станція електрифікована постійним струмом (=3 кВ) в складі лінії Самбір — Чоп завдовжки 218 км.
 
За часів керівництва «Укрзалізницею» Георгія Кірпи у 2004 році здійснено реконструкцію залізничного вокзалу в місті Ужгород, яка обійшлася бюджету у 180 млн ₴. Стара будівля вокзалу в Ужгороді була побудована 1905 року і не відповідала сучасним вимогам. Нині, в залі чекання будівлі вокзалу знаходиться меморіальний куток, який присвячений Георгію Кірпи. Центром експозиції є погруддя Героя України Георгія Кірпи. У шафі під склом зберігаються особисті речі колишнього міністра, в числі нагорода — оригінальний орден «Герой України».
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр