10. станція ЯРЕМЧЕ (58.9)

Львівська філія УЗ, ДН-4 Івано-Франківськ, дільниця Хриплин - Делятин - Берлибаш (держ.кордон)
Дорога приписки:Львівська філія УЗ, ДН-4 Івано-Франківськ Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Хриплин - Делятин - Берлибаш (держ.кордон)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Тепловозна тяга СССР
Стан:действующий
Побудований:1865
Ярéмче — проміжна залізнична станція Івано-Франківської дирекції Львівської залізниці на неелектрифікованій лінії Делятин — Ділове між станціями Делятин (20 км) та Микуличин (10 км). Розташована в центрі міста Яремче Надвірнянського району Івано-Франківської області, за адресою: вул. Свободи, 268, в межах пішої доступності від водоспаду, скелі Довбуша та інших пам'яток природи. Найближча зупинка автобусів за 200 м на північ від вокзалу станції. Паралельно залізниці пролягає центральна вулиця.
 
Станція відкрита 1865 року. У 1894 році, під час будівництва залізниці Делятин — Вороненко, в Яремчі був побудований один з найбільших в Європі арковий залізничний міст з прогином 65 м у просвіті, проєктований інженерами Станіславом Косинським і Зигмундом Кулькою за теорією пружних арок на основі досліджень товариства австрійських інженерів у Відні.
 
Під час Визвольних змагань у Галичині міст був зруйнований, відновлений повністю та знову відкритий 13 липня 1927 року. Фінансування здійснювала Чехословаччина, яка хотіла скерувати транзитний рух поїздів через Карпати з СРСР. 1944 року, під час Другої світової війни, міст був зруйнований.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр