26. станція БУЧАЧ (124.5)

Львівська філія УЗ, ДН-2 Тернопіль, дільниця Березовиця-Острів - Бучач (тупик)
Дорога приписки:Львівська філія УЗ, ДН-2 Тернопіль Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Березовиця-Острів - Бучач (тупик)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Тепловозна тяга СССР
Стан:действующий
Побудований:1884
Бу́чач — тупикова залізнична станція 4-го класу Тернопільської дирекції Львівської залізниці на неелектрифікованій лінії Біла-Чортківська — Бучач. Відстань до найближчої станції Пишківці становить 7 км. Розташована в місті Бучач Чортківського району Тернопільської області, на вулиці Галицькій.
 
Станція Галицької Трансверсальної залізниці відкрита 1 листопада 1884 року, одночасно із відкриттям руху всією лінією Станиславів — Біла-Чортківська — Гусятин.
 
У лютому 1916 року станцію та місто під час Першої світової війни бомбардували в ході нічних нальотів російські загарбники, одного разу використавши при цьому заряди із задушливими газами.
 
У 1920-х роках від вокзалу до центра міста була можливість дістатися кінним екіпажем (вартість складала 2-3 злотих), автомобілем чи автобусом.
 
Відповідно з розкладу руху, опублікованого 27 листопада 1942 року, до станції курсував пасажирський поїзд сполученням Львів — Бучач — Чортків.
 
1944 року дільницю від Станіславіва до Бучача було зруйновано відступаючими німецько-фашистськими військами за допомогою колієруйнівника («продуктивність» його дії — близько 10 км/год). Відтоді станція є тупиковою на лінії з Чорткова.
 
Станом на 2017 рік пасажирський рух на станції відсутній.
Загрузить фото · Править информацию
Вокзал не збережений до наших днів. Фото зроблене перед Першою світовою війною.
Фото взяте із сайту: https://bspravy.org.ua/buchach-zaliznychnyi-vokzal-na-istorychnykh-foto/
Прислав Roma Roma
0
+6
39
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр