18. станція ЧОРТКІВ (89.6)

Львівська філія УЗ, ДН-2 Тернопіль, дільниця Березовиця-Острів - Бучач (тупик)
Дорога приписки:Львівська філія УЗ, ДН-2 Тернопіль Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Березовиця-Острів - Бучач (тупик)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Тепловозна тяга СССР
Стан:действующий
Побудований:1896
Чорткі́в — проміжна залізнична станція Тернопільської дирекції Львівської залізниці на неелектрифікованій лінії Тернопіль — Біла-Чортківська між станціями Вигнанка (7 км) та Біла-Чортківська (6 км). Розташована в місті Чортків Чортківського району Тернопільської області.
 
Будівництво залізниці через Чортків почалось у 1884 році у зв'язку з прокладенням залізниці Гусятин — Станіслав (нині — Івано-Франківськ). Станція відкрита у 1896 році.
 
На станції обладнано дві платформи, які сполучаються чотирма наземними переходами для посадки та висадки пасажирів. Довжина найдовшої платформи дозволяє прийняти до 14 пасажирських вагонів, в залежності від місця зупинки локомотива. Кількість колій, призначених для стоянки та формування вантажних скла́дів — 8. Поточне утримання споруд та пристроїв колійного господарства у робочому стані здійснює Чортківська дистанція колії.
 
До станції від Тернополя і до Чернівців веде одноколійний залізничний перегін. Через складність рельєфу регіону усе залізничне сполучення на південь від Тернополя, включаючи і Чортківську дистанцію колії, є неелектрифікованим, тому рух поїздів здійснюється під тепловозною тягою. Всього на дистанції понад 400 штучних споруд, у тому числі 93 мости, із яких 13 дефектних, із них Бучацький тунель, довжина якого понад 250 метрів разом із шляхопровідом. Дистанція колії розташована у складних географічних умовах, де експлуатується 397 кривих. Є ухили і підйоми від 20 до 40 тисячних, у тому числі єдиний в мережі «Укрзалізниці» 40-тисячний підйом на перегоні Чортків — Біла-Чортківська.
 
Обслуговуванням та ремонтом рухомого складу займається локомотивне оборотне депо Чортків (ТЧ-6).
Загрузить фото · Править информацию
Связанные записи
НайменуванняДорога припискиДепо припискиМодельПобудованийДата
ТЧ-6 Чортків (ТД)Львівська філія УЗ, ДН-2 Тернопільдільниця Березовиця-Острів - Бучач (тупик)Структурний підрозділ1896
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр