4. станція ТРУСКАВЕЦЬ (11.9)

Львівська філія УЗ, ДН-1 Львів, дільниця Дрогобич - Трускавець (тупик)
Дорога приписки:Львівська філія УЗ, ДН-1 Львів Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Дрогобич - Трускавець (тупик)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Електрифіковано постійним струмом 3kV, кінець електрифікації Україна / Фотолінії
Стан:действующий
Побудований:1912
Трускавець (до 1965 року Трускавець-Здрой) — тупикова пасажирська залізнична станція Львівської дирекції Львівської залізниці на електрифікованій лінії Дрогобич — Трускавець (завдожки 12 км). Розташована у середмісті міста Трускавець Дрогобицького району Львівської області. Наступна найближча залізнична станція — Стебник (за 4 км).
 
Трускавець — один із популярних курортів в Україні. Він користувався великим попитом і у колишній Австро-Угорщині, тому поява залізниці як найзручнішого виду транспорту була лише питанням часу. Побудувати залізницю передбачалося ще у 1909 році, але розбіжності у виборі початкового пункту відтермінували початок робіт. Варіантів було два: подовжити лінію з Борислава або побудувати нову лінію від Дрогобича. Згодом було прийнято рішення зупинитися на останньому варіанті та вже через декілька років, а саме 1 червня 1912 року станція прийняла перших пасажирів.
 
Нова станція отримала первинну назву — Трускавець-Курорт (пол. Truskawiets—Zdroj), у перекладі з польської мови — здравниця. У 1965 році станція отримала сучасну назву — Трускавець.
 
У 1973 році станція електрифікована постійним струмом (=3 кВ) в складі дільниці Стрий — Дрогобич — Трускавець.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр