10. станція ПЛИСКИ (167.0)

Південно-Західна філія УЗ, ДН-5 Конотоп, дільниця Конотоп - з.п. Приостерний (Ніжин ДН-1)
Дорога приписки:Південно-Західна філія УЗ, ДН-5 Конотоп Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Конотоп - з.п. Приостерний (Ніжин ДН-1)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Електрифіковано змінним струмом 25kV Україна / Фотолінії
Стан:действующий
Побудований:29.12.1868
Плиски́ — проміжна залізнична станція 4-го класу Конотопської дирекції Південно-Західної залізниці на лінії Бахмач-Пасажирський — Ніжин.
 
17 (29) грудня 1868 року було відкрито рух залізницею від Курська до Броварів, тоді ж і було відкрито станцію Плиски на території однойменного села Чернігівської області.
 
1967 року станцію було електрифіковано змінним струмом. Збереглася стара дерев'яна будівля вокзалу.
 
24 липня 2001 року на станції сталася аварія внаслідок зіткнення рухомої платформи ВПРС-500 з пасажирським поїздом № 198 сполученням Київ-Пасажирський — Астана. Екіпаж платформи грубо порушив правила залізничного руху, намагаючись проїхати на забороняючий сигнал світлофора, а машиніст, незважаючи на екстрене гальмування, не встиг зупинити рухомий склад, через що платформу та першу секцію електровоза знесло з колії. Машиніст поїзда та двоє робітників загинули на місці, а велику кількість пасажирів було госпіталізовано з травмами різної важкості.
 
На початку 20 століття дерев'яна будівля станції Плиски мала такий же вигляд як і станція Крути. Нинішня дерев'яна будівля є лише частково реконструйованою версією вже другої будівлі станції.
 
Сьогодні станція має 5 основних колій.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр