2. станція СЕРБИНІВЦІ (20.8)

Південно-Західна філія УЗ, ДН-3 Жмеринка, дільниця Жмеринка-Подільська - Гречани
Дорога приписки:Південно-Західна філія УЗ, ДН-3 Жмеринка Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Жмеринка-Подільська - Гречани
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Електрифіковано змінним струмом 25kV Україна / Фотолінії
Стан:действующий
Побудований:1871
Серби́нівці — проміжна залізнична станція 5-го класу Південно-Західної залізниці на дільниці Жмеринка — Гречани між зупинними пунктами Дубки (3 км) та Стодульці (6 км). Розташована на межі сіл Сербинівців та Слободи-Межирівської Жмеринського району Вінницької області.
 
Впродовж 1950—1960-х років на станції інтенсивно працював буряко-приймальний пункт. З навколишніх сіл сюди вивозили цукросировину, тут її кагатували і відправляли залізницею на цукрові заводи. В західній частині рампи заготовляв свою продукцію засольний пункт. Помідори, огірки, капусту у бочкові тари вагонами відвозили міським споживачам. Завантажене було й багажне відділення станції. Чисельність залізничників у селі була чимало. Хто працював на станції Сербинівці, хто у Жмеринці.
 
До нашого часу вокзал зберігся у первинному вигляді — одноповерхова частина була зруйнована, зараз же будівля має практично квадратну в плані і має тільки двоповерхову частину. У 2014 році вокзал був реконструйований: була замінена покрівля, а фасад отримав оливковий відтінок.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр