4. станція БЕРДИЧІВ (26.4)

Південно-Західна філія УЗ, ДН-2 Козятин, дільниця Козятин-І - Шепетівка
Дорога приписки:Південно-Західна філія УЗ, ДН-2 Козятин Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Козятин-І - Шепетівка
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Електрифіковано змінним струмом 25kV Україна / Фотолінії
Стан:действующий
Побудований:1870
Берди́чів — вузлова проміжна залізнична станція 2-го класу Козятинської дирекції Південно-Західної залізниці на перетині магістральних ліній Козятин — Шепетівка (далі — на Ковель, Львів) та Бердичів — Житомир (далі — на Калинковичі, Білорусь). Розташована в однойменному місті Житомирської області.
 
У 1870 році було відкрито відгалуження гілки Козятин — Бердичів від магістральної лінії Київ — Жмеринка, тоді ж було засновано залізничну станцію у Бердичеві. 1873 року побудована залізнична лінія до Шепетівки, Ковеля, Білостока — лінія Козятин — Граєво.
 
Історичний вокзал не зберігся — його було знищено під час повітряного нападу німецької авіації 21 березня 1944 року (через два з половиною місяці після звільнення Бердичєва від загарбників). Сучасний вокзал зведений у грудні 1955 року. Вокзал має просторий зал чекання, каси, ресторан — всього в будівлі нараховується 54 кімнати. За основу будівельники взяли готовий архітектурний проєкт (архітектор П. Ф. Красицький), за яким в цей же період за декілька років до цього були збудовані залізничні вокзали в українських містах Конотоп (Сумська область) й Миронівка (Київська область)
Загрузить фото · Править информацию
Связанные записи
НайменуванняДорога припискиДепо припискиМодельПобудованийПриміткаДата
1. перегін Бердичів - Бердичів-Житомирський)Південно-Західна філія УЗ, ДН-2 Козятиндільниця Козятин-І - ШепетівкаПерегін1896
2. станція БЕРДИЧІВ-ЖИТОМИРСЬКИЙПівденно-Західна філія УЗ, ДН-2 Козятиндільниця Козятин-І - ШепетівкаСтанція1896межа з ДН-5 (Житомир)
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр