ст. БОРИСПІЛЬ-АЕРОПОРТ (4.0)

Південно-Західна філія УЗ, ДН-1 Київ, дільниця Дарниця - Мар'янівка (Гребінка Півд.Зал)
← 7. перегін пост 19 км. - Бориспіль-Аеропорт (0 - 4.0)
Дорога приписки:Південно-Західна філія УЗ, ДН-1 Київ Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Дарниця - Мар'янівка (Гребінка Півд.Зал)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Тепловозна тяга Україна
Стан: не работает  (оновлено 2022)
Побудований:2018
Бориспіль-Аеропорт (англ. Boryspil-Aeroport railway station) — станція Київської дирекції Південно-Західної залізниці (Україна), кінцева станція лінії к.п. 19 км — Бориспіль-Аеропорт (відгалуження від лінії Дарниця — Гребінка). Розташована на території міжнародного аеропорту «Бориспіль».
 
Станція побудована 2018 року безпосередньо на території міжнародного аеропорту «Бориспіль». Є тупиковою станцією лише пасажирського (не товарного) спрямування, призначеною виключно для обслуговування спеціалізованого швидкісного залізничного експресу між аеропортом «Бориспіль» та Києвом. Примикає безпосередньо до діючого пасажирського терміналу «D».
 
Наявні 2 платформи завдовжки 114 метрів, з покриттям із гранітних плит та антиожеледових елементів. Платформи по всій довжині обладнані антиопадовим накриттям, наявні пандуси для інвалідних та багажних візків, касові приміщення. У поруч розташованому терміналі «D» наявна вся вичерпна пасажирська інфраструктура: з залами чекання, дитячими та відпочинковими кімнатами, санвузлами, медичними пунктами, харчовими кластерами та іншими підрозділами. Тому на самій станції означена інфраструктура відсутня через недоцільність її дублювання.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр