10. станція ЛОСЄВЕ (19.5)

Південна філія УЗ, ДН-2 Харків, дільниця Харків-Пасажирський - Рогань - Куп'янськ-Вузловий
Дорога приписки:Південна філія УЗ, ДН-2 Харків Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Харків-Пасажирський - Рогань - Куп'янськ-Вузловий
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Електрифіковано постійним струмом 3kV Україна / Фотолінії
Стан:действующий
Побудований:1895
Ло́сєве — пасажирська станція Харківського залізничного вузла Харківської дирекції Південної залізниці Куп'янського напрямку. Розташована у місті Харкові.
 
Станція була відкрита у 1895 році при будівництві Харково-Балашовської залізниці.
 
20 грудня 1971 року перший пробний електропоїзд пройшов електрифікованою дільницею Харків-Балашовський (нині Харків-Слобідський) — Лосєве — Гракове.
 
5 січня 1972 року відкрито регулярний рух електропоїздів у Чугуївському напрямку від Балашовського (Слобідського) вокзалу до станції Гракове через станції Лосєве, Рогань, Мохнач.
 
В 1972 році проведена реконструкція і побудовані високі платформи.
 
В 1978 році платформи станції Лосєве були перенесені до виходів до станції Метро «Тракторний завод». Після відкриття метро на ХТЗ, частина електропоїздів стала прямувати у сполученні Лосєве — Гракове.
 
В 2002 році відбулась капітальна реконструкція станції Лосєве. На теперішній час на дільниці Харків-Слобідський — Лосєве приміський рух відсутній (електропоїзди прямують тільки під час слідування до депо або на розмін).
 
Станція складається з посадкової частини (1 та 2 колії платформи), а також відстійника для електропоїздів Граківського напрямку (2 колії), що розташований за 300 м від вокзалу.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр