8. станція ПРИЛУКИ (741.5)

Південна філія УЗ, ДН-4 Полтава, дільниця Гребінка - Прилуки - з.п. Курінь (П-Зах.РФ)
Дорога приписки:Південна філія УЗ, ДН-4 Полтава Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Гребінка - Прилуки - з.п. Курінь (П-Зах.РФ)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Тепловозна тяга СССР
Стан:действующий
Побудований:1894
Прилуки — дільнична станція 1 класу та пасажирський вокзал, залізничний вузол Бахмацького, Гребінківського, та Ніжинського напрямків. Розташована на перетині трьох ліній 668 км — Прилуки, Прилуки — Гребінка та Хвилівка — Прилуки, у місті Прилуки — одному з найбільших міст Чернігівської області.
 
Станція має 18 колій, та добрий відсоток під'їзних. На станції впроваджено систему ЕЦ стрілок та сигналів, хоча всі три підходи до станції на НАБ.
 
Від станції промислова лінія Прилуки — Ладан. Останню обслуговують локомотиви прилуцького ППЗТ (Підприємство промислового залізничного транспорту).
 
У 1894 році через Прилуки, місто тоді ще Полтавської губернії, була прокладена залізнична колія Москва — Бахмач — Одеса. В цей же час і була побудована прилуцька залізнична станція. Ця подія сприяла розвитку промисловості та торгівлі у місті.
 
В паровозні часи, на станції діяло паровозне депо. Із впровадженням тепловозів, воно було закрите, але будинок на чотири стойла та поворотне коло залишились до наших днів. Наразі тут діє оборотне депо.
 
Протягом 2003–2004 роках було збудовано нову сучасну будівлю вокзалу, заради чого зруйнували історичну будівлю станції, побудовану ще в 1913 році. Також був здійснений ремонт всього вокзального комплексу.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр