24. станція БРАТЕШКИ (279.0)

Південна філія УЗ, ДН-4 Полтава, дільниця Полтава-Південна - Гребінка (П-Зах. РФ)
Дорога приписки:Південна філія УЗ, ДН-4 Полтава Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Полтава-Південна - Гребінка (П-Зах. РФ)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Електрифіковано змінним струмом 25kV Україна / Фотолінії
Стан:действующий
Побудований:1901
Братешки — проміжна залізнична станція 5 класу Полтавської дирекції Південної залізниці на лінії Полтава-Півленна — Ромодан, за 59 км від ст. Полтава-Південна, за 72 км від ст. Ромодан. Знаходиться в однойменному селі Решетилівського району Полтавської області.
 
Станція Братешки відкрита у 1901 році. До 1918 року вона належала приватній Московсько-Києво-Воронезькій залізниці, а в 1918 р. увійшла до складу Південної залізниці.
 
До 1966 року перегін Сагайдак — Братешки був обладнаний електрожезловою системою, а на двоколійному перегоні Братешки — Решетилівка зв’язок підтримувався за допомогою телефону. Згодом на зміну цим системам прийшло автоблокування.
 
У 2002 році були електрифіковані дільниця Сагайдак — Полтава-Київська і станція Братешки. Тоді ж працівники Куп’янського будівельно-монтажного поїзда реконструювали вокзальний комплекс. У приміщенні залу очікування для пасажирів встановили сучасні меблі, застосували нові будівельні матеріали. Було виконано євроремонт на посту ЕЦ і в квитковій касі, де встановили комп’ютерну систему, яка значно полегшила працю касирів і прискорила процес якісного обслуговування пасажирів.
 
На станції — дві головні та дві бокові колії. Підїзних і тупикових колій на станції немає. Перегони до станцій Решетилівка і Сагайдак — двоколійні, електрифіковані, з двостороннім автоблокуванням.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр