4. станція МИНІВКА (12.8)

Південна філія УЗ, ДН-4 Полтава, дільниця Полтава-Південна - з.п. Степовий (ДН-2 Харків)
Дорога приписки:Південна філія УЗ, ДН-4 Полтава Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Полтава-Південна - з.п. Степовий (ДН-2 Харків)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Тепловозна тяга СССР
Стан: списан 
Побудований:1898
Списаний:2012
Примітка:станцію закрито в рамках електрифікації дільниці Полтава - Лозова, і переведено в розряд зупинних пунктів з демонтажем бокових колій, стрілок та сигналів.
Минівка — пасажирський залізничний зупинний пункт (колишня залізнична станція) Полтавської дирекції Південної залізниці на електрифікованій лінії Полтава — Красноград між станціями Полтава-Південна (13 км) та Селещина (10 км). Розташована на околиці однойменного села Полтавського району Полтавської області.
 
1898 року відкритий як залізничний роз'їзд, який згодом перетворився на залізничну станцію.
 
До 1996 року до станції примикали одноколійний перегін з Полтави (пост 8 км.), і двоколійний з Селещини (пост 18 км.), а сама станція мала 4-ри колії.
 
У 1996 році через падіння рівня перевезень, перш за все вантажних, непарну колію перегону пост 18 км. розібрали, як і сам пост, також станція позбулася однієї колії.
 
До електрифікації станція мала три колії, кожна з якої могла приймати приміські поїзди. Свого часу тут завжди зхрещувались приміські поїзди. Сьогодні вони роз'їжджаються по Селещині.
 
З початком модернізації дільниці Полтава - Лозова, станцію закрили та демонтували. 5 травня 2012 року відбулося відкриття електрифікованої змінним струмом (~25 кВ) дільниці Полтава-Південна — Лозова.
 
Нині станція переведена у категорію зупинний пункт.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр