15. станція ЛІЩИНІВКА (188.2)

Південна філія УЗ, ДН-4 Полтава, дільниця Полтава-Південна - Павлиш (Одес.РФ)
Дорога приписки:Південна філія УЗ, ДН-4 Полтава Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Полтава-Південна - Павлиш (Одес.РФ)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Електрифіковано змінним струмом 25kV Україна / Фотолінії
Стан:Станція діюча
Побудований:1870
Ліщи́нівка — проміжна залізнична станція 4-го класу Полтавської дирекції Південної залізниці. Розташована в смт Білики Полтавського району Полтавської області.
 
Станція Ліщинівка відкрита у 1870-х роках під час прокладання залізничної лінії Харків — Кременчук. Назва станції походить від села Ліщинівка, що нині є частиною смт Білики.
 
У 2009 році на станції проведена модернізація колій і станції, а вже у 2012 - електрифікація з повною перебудовою колійного розвитку.
 
До реконструкції станція мала 5 колій, дві з них мали посадкові платформи.
 
Під час реконструкції основні колій станції укоротили з півночі і додали довжини з півдня, щоб прибрати стрілочні переводи з кривої. Тепер повз основну будівлю вокзалу проходить лише одна головна колія, а вже за посадковою платформою знаходяться стрілки і розгалудження на 5 основних колій. В процесі модернізації добудовані непарні перегонні колії перегонів Нові Санжари - рзд. Жарки - Ліщинівка, та Ліщинівка - рзд. 193 км. - Кобеляки, через що роз'їзди на даних дільницях демонтовані.
 
Особливістю, і водночас вузьким місцем станції і всієї дільниці, є металевий трипролітний одноколійний міст через р. Ворсклу, ділянку якого включили до ст. Ліщинівка, спорудивши маршрутні світлофори та стрілочне розгалудження відразу за мостом, з одноколійного мосту на дві колії перегону в бік Нових Санжар. Ділянка колії між першою стрілкою станції та самим мостом - одноколійна.
 
На сьогодні станція має 6 основних колій, з них 5-ть станційних, та одну головну від мосту до першої стрілки. Все відображено на схемах.
Загрузить фото · Править информацию
Панорама станції - вид на маршрутні сигнали в бік Полтави, попереду єдина пасажирська платформа станції і далі спуск до мосту.
02 вересня 2014 р.
Автор: Рудий Кіт
0
+2
82
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр