2. станція ГОЛОВАЧ (152.1)

Південна філія УЗ, ДН-4 Полтава, дільниця Полтава-Південна - Павлиш (Одес.РФ)
Дорога приписки:Південна філія УЗ, ДН-4 Полтава Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Полтава-Південна - Павлиш (Одес.РФ)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Тепловозна тяга СССР
Стан: Станцію закрито і переведено в з.п. 
Побудований:1909
Списаний:2012
Примітка:станцію закрито в рамках електрифікації дільниці Полтава - Кременчук, і переведено в розряд зупинних пунктів з демонтажем бокових колій, стрілок та сигналів.
Голова́ч  — пасажирський залізничний зупинний пункт (до 2010 року — станція Головач) Полтавської дирекції Південної залізниці на ділянці Полтава-Південна — Кременчук. Відстань до Полтави — 12 км, до Кременчука — 107 км. Розташований в селі Головач Полтавського району Полтавської області.
 
Роз'їзд Головач відкрили 1909 року на вже існуючій одноколійній ділянці Полтава — Кременчук. У 1976 році для підвищення пропускної спроможності прикордонних з Полтавою-Південною перегонів, добудовано другу парну колію на дільниці Полтава - Головач - Мала Перещепинська.
 
У 1978 отримала статус станції.
 
До реконструкції станція мала 4-ри основні колії, на ній регулярно відбувались зхрещення та обгони поїздів, адже вона була останньою перед Полтавою-Південною.
 
2008 року відремонтований фасад і приміщення станції. У процесі електрифікації та модернізації ділянки Кременчук — Полтава, станція Головач у 2010 році був переобладнаний під зупинний пункт для приміських поїздів, з демонтажем бокових колій, стрілок та сигналів.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр