Україна ВЛ80К-140, Україна / Фотолінії станція ДАРНИЦЯ (14)
Україна, Київстанція Дарниця
Ukraine, KyivDarnytsia station
Автор: AgentF                   Дата: 01 липня 2016 р.

Інформація про фото

Опубліковано: 22.06.2024 23:24
Переглядів: 114
Ліцензія: Copyright ©

Постійне посилання

станція ДАРНИЦЯ (14)

Дорога приписки:Південно-Західна філія УЗ, ДН-1 Київ Україна / Фотолінії
Депо приписки:Великі станції
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Електрифіковано змінним струмом 25kV Україна / Фотолінії
Стан:действующий
Побудований:1899
Да́рниця — позакласна двосистемна сортувальна залізнична станція Київської дирекції Південно-Західної залізниці, термінал приміського сполучення на перетині ліній Київ-Пасажирський — Ніжин, Київ-Пасажирський — Слобода-Петрівка, Київ-Пасажирський — Святошин. Розташована у Дарницькому районі міста Києва.
 
Поблизу станції розташовані локомотивне (ТЧ-9), вагонне депо (ВЧД-5) Південно-Західної залізниці та депо філії «Українська залізнична швидкісна компанія» (УЗШК)
 
Станція відкрита у 1899 році, в ході будівництва залізничної лінії Київ — Полтава, а на місці колишньої вулиці Лісової (нині — Гроденської) оселилися робітники-залізничники. З іншої сторони залізничних колій у 1896 році виникло дачне поселення, яке отримало назву Нова Дарниця.
 
У 1957 році станція електрифікована постійним струмом в складі лінії Київ-Пасажирський — Бровари, у 1967 році лінія переведена на змінний струм. У 1972 році відкрита електрифікована дільниця Дарниця — Яготин.
 
У 2004 року розпочалося будівництво другого залізничного вокзалу в Києві. Вокзал, який наразі є недобудованим, мав уміщувати понад 4 тисячі пасажирів, а також спроможність приймати 45 поїздів далекого та приміського сполучення, будучи одним із найбільших в Європі. Запланована вартість усього вокзального комплексу становила 4 млрд гривень.
 
З 4 жовтня 2011 року — одна з зупинок міської електрички.
 
Станція Дарниця є кінцевою для швидкісних поїздів категорії «Інтерсіті+» та «Інтерсіті» зі Львова, Перемишля та Тернополя. На станції зупиняються швидкісні поїзди до станцій Харків-Пасажирський, Суми, Полтава-Київська, Полтава-Південна, Кременчук, Шостка, а також інші поїзди далекого та приміського сполучення. Для деяких приміських електропоїздів ніжинського та яготинського напрямків станція є кінцевою.
 
З 30 жовтня 2016 року на станції Дарниця зупинявся нічний швидкий поїзд «Максим Яровець» сполученням Хмельницький — Лисичанськ (наразі — скасований).
 
З 30 листопада 2018 року на станції Дарниця зупинявся швидкісний поїзд «Kyiv Boryspil Express» (з початку російського вторгнення в Україну та тимчасового припиненням авіаруху в Україні поїзд скасований).
 
Розглядалася можливість прокласти до залізничного вокзалу станції Дарниця Сирецько-Печерську лінію Київського метрополітену. Наразі у перспективі передбачається побудувати Вишгородсько-Дарницьку лінію з відкриттям станції метро «Дарницький вокзал».

Метадані EXIF

Виробник камери:Canon
Модель камери:Canon EOS 50D
Програмне забезпечення:Adobe Photoshop CS5 Windows
Дата і час зйомки:01.07.2016 13:54:47
Витримка:1/800 с
Діафрагма:4
Чутливість ISO:100
Фокусна відстань:100 мм
Детальніше

Коментарі (0)

Ніхто ще не залишав коментарі під цим фото.
Додати коментар
Ви не можете залишати коментарі так як не авторизовані.
Зареєструйтесь або авторизуйтесь на сайті, будь ласка, щоб мати можливість залишати коментарі.




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр