Moldova 2ТЭ10Л-2077
МолдоваТЧ-3 Бесарабська
Moldova
Секцiя А
Автор: AgentF                   Дата: 12 вересня 2021 р.

Інформація про фото

Опубліковано: 26.12.2023 14:53
Переглядів: 216
Ліцензія: Copyright ©

Постійне посилання

2ТЭ10Л-2077

Дорога приписки:Calea Ferată din Moldova Moldova
Депо приписки:PM-4 Bălți
Тип:Магістральні тепловози
Категорія:Вантажні тепловози
Модель:2ТЭ10Л
Завод:Машиностроительный завод Гартмана 
Стан:действующий

Метадані EXIF

Виробник камери:samsung
Програмне забезпечення:Adobe Photoshop CS5 Windows
Дата і час зйомки:12.09.2021 14:17:34
Витримка:1/16 с
Діафрагма:2.2
Чутливість ISO:250
Фокусна відстань:3.3 мм
Детальніше

Коментарі (19)

Ти мене ще викінь з ТЄП70-0057 з 46 м))
Фото: 167 · Автор фото
Не одразу зрозумiв, про що йде мова))
Всьому свій час... Зараз занадто низька активність на сайті, хоча користувачів для нормальної "двiжухи" цілком достатньо. "П'ять" вподобайок не дуже мотивують взагалі щось викладати.
Фото: 4063
Фотомодератор / Загальний редактор / Модератор коментарів / Редактор новин / Редактор місць зйомки
Якщо лише заради вподобайок викладати/фотографувати то краще взагалі кинути цю справу. Трейнспоттер - це не покликання, чи навіть вже не хоббі - це стан душі, це оргазм мозку коли займаєшся улюбленою справою, фотографування, пост-обробка, я ще роблю на фотобумазі розпечатую знімки і архівую їх згідно приписки по колонках, ціла фото-тека вже. Звісно, є приємне відчуття якщо ти зняв щось рідкісне, і збираєшся викладати це на сайт, але персонально для мене лайки - це найостанніше що є важливим.
Фото: 167 · Автор фото
Вподобайки - це індикатор зацікавленості аудиторії, тому не варто занижувати їх значимість.
Я б ще додав, що особисто для мене, трейнспоттинг, окрім класного хоббі – це ще й чудовий привід для подорожей.
Фото: 4063
Фотомодератор / Загальний редактор / Модератор коментарів / Редактор новин / Редактор місць зйомки
Щодо вподобайок це зрозуміло, але цей індикатор не повинен безпосередньо впливати на Ваше бажання викладати фото, або ж фотографувати. Це скоріше індикатор корисний для сайту, його відвідуваності та популярності. Та й 90% користувачів просто дивляться фото, а не лайкають. Це видно з самих фото, коли плюсиків 2, 3 а переглядів за сотню.
 
А за подорожі - більш ніж згоден. Іншого поводу щоб витягти себе на свіже повітря бува і не знайдеш Well
>Щодо вподобайок це зрозуміло, але цей індикатор не повинен безпосередньо впливати на Ваше бажання викладати фото, або ж фотографувати.
 
Щодо фотографувати - абсолютно згоден: кожен фотографує те, що хоче (в межах законодавства, звісно Well ), і так, як хоче. А от щодо викладати - ні. Якщо у моїх фотографій мало вподобайок, то це привід замислитись, чи потрібні мої фото даному сайту? Для чого викладати фото, якщо вони майже нікому не цікаві? Можливо, потрібно знімати інакше / в інших місцях / інший рухомий склад / тощо? Уподобайки - це привід замислитись над якістю своїх фотографій.
Фото: 4063
Фотомодератор / Загальний редактор / Модератор коментарів / Редактор новин / Редактор місць зйомки
Моя суб'єктивна думка - у кожного свій смак і вид на фотографію, тому не кожен буде лайкати той стиль фото, ЯКИЙ ВІН САМ вважає нецікавим чи неправильним. Кожен оцінює як сам би зробив. Тому навіть найкласнішу фотку можуть обійти стороною самі затяті фотографи, бо ця фотка зроблена в розріз з їхнім стилем. Тому для мене абсолютно не показник ці плюсики. Згадую фотоконкурси на трейнфото і піксі, завжди там вигравали завдяки "голосам друзів". Завжди. І хай ніхто не пробує мене переконувати. Я прийшов на пікс на піці його популярності, я пройшов весь шлях з трейнфото, і знаю, хто і як там голосував. Все було "корумповано" так би мовити.
 
Тому за Васю Пупкіна проголосують більше, хоч і фото його буде уступати якомусь Джону Горобцю, бо у Пупкіна більше друзів на сайті. Тому ці плюсики абсолютно не показник.
Фото: 6826
Адміністратор / Редактор відеокаталогу / Модератор неавторських фотографій
Плюсики мають значення, якщо аудиторія ресурсу надвелико, бо тоді "свох" не вистачить, щоб накручувати. Приклад - СТТС зараз. Хоча, там усе одно роль грає звідки фото. Фото з Києва може вилетіти в топ по переглядам, а фото з Вінниці буде пасти заднє, бо авторів з Києва більше і їм цікавіше подивитись власне місто, ніж якесь інше. Так і в лайках. Я, наприклад, лайкаю тут майже всі фото, за вийнятком ну зовсім не цікавого. На інших ресурсах, включно на ТФ та ТП свого часу, я взагалі за рідким вийнятком лайкав фото. І я не один такий.
 
Тому, кількість лайків хоч і показник, але не завжди об'єктивний.
Цитата (Рудий Кіт, 19.02.2024 15:38):
>Тому за Васю Пупкіна проголосують більше, хоч і фото його буде уступати якомусь Джону Горобцю, бо у Пупкіна більше друзів на сайті. Тому ці плюсики абсолютно не показник.
 
У такому випадку плюсики - дуже вагомий показник: Джону Горобцю слід замислитись, чи варто публікуватися на такому сайті, де раді бачити фотографії виключно Васі Пупкіна, чи потрібно знайти більш пристойний сайт)
Але це, звісно, моя особиста думка.
Фото: 811
Адміністратор / Редактор відеокаталогу / Модератор неавторських фотографій / Перекладач
Дякувати Богові та нам з Володимиром, фотоконкурс поховали. Так ні ж, хлопці все одно знайшли, про що поговорити - про плюсікі! Ця хвороба заразна, чи що?
 
Давайте пригадаємо той час, коли моє покоління починало свій шлях у трейнспотінгу. Окрім ФГПІСа нічого іншого й не було. І не було на ФГПІСє нічого, окрім вкрай простого фотоконкурса, багато хто їм навіть не користувався, бо була ідея та ціль - показати свій шматочок залізниці своїми очима іншим. Фотоконкурс Паровоза спровокував захворювання на фалометрію, але це тоді було некритично та обмежувалося декількома десятками одіозних особистостей. Справжня епідемія на підміну предмету захоплення рейтингами спровокувала поява залізничної галереї на движку СТТС - ТрейнПікс. Бо там для цього були створені всі умови - і плюсікі, і відбір на конкурс, і сам конкурс.
 
З досвіду попередніх проектів стає зрозуміло, що банальне змагання на кращу фотографію перетворюється на пекельний жах з підміною самого предмета захоплення. Тому ми фотоконкурса позбулися, залишивши тільки рейтинг фото. Як показала практика, ми були абсолютно праві. Тільки давайте не перетворювати плюсікі на самоціль.
Фото: 811
Адміністратор / Редактор відеокаталогу / Модератор неавторських фотографій / Перекладач
Цитата (Рудий Кіт, 19.02.2024 11:02):
>Якщо лише заради вподобайок викладати/фотографувати то краще взагалі кинути цю справу. Трейнспоттер - це не покликання, чи навіть вже не хоббі - це стан душі, це оргазм мозку коли займаєшся улюбленою справою, фотографування, пост-обробка, я ще роблю на фотобумазі розпечатую знімки і архівую їх згідно приписки по колонках, ціла фото-тека вже. Звісно, є приємне відчуття якщо ти зняв щось рідкісне, і збираєшся викладати це на сайт, але персонально для мене лайки - це найостанніше що є важливим.
 
Напевне, краще не можна й сказати!
Фото: 22
Фотомодератор / Загальний редактор / Модератор коментарів / Редактор новин / Редактор місць зйомки
Все одно користувачі будуть чимось мірятися. Лінійками Well, плюсиками, ще чимось. Питання лише у тому, наскільки це впливатиме на атмосферу на сайті. А якщо у когось ціль не стільки процес, публікація, а більше плюсики чи ще якісь "вподобайки" - це вже його проблеми.
Мені, наприклад, дуже приємно коли під моїми фото багато плюсиків. Або плюсик поставив один з тих, кого я для себе вважаю взірцем, наприклад відносно якості фото. Але першоціллю це не є. Сам процесс творення фотографії більш цікавий, особливо, коли гарно/дуже гарно вийшов кадр.
Фото: 167 · Автор фото
Цитата (Xvost, 20.02.2024 00:23):
>фотоконкурс поховали
До чого тут конкурс, якщо йшлося взагалі про інше? Тим більше, що на конкурс мені начхати.
  Я не бачу сенсу викладати нормальне (на смак і колір олівці різні) фото, якщо воно не буде гідно оцінене, що я й мав на увазі, відповідаючи Олексiю на його прохання. Тому що для мене, ОСОБИСТО для мене, вподобайки мають значення і я відкрито про це говорю.
 
  До речі, один з авторiв вже перебіг на zомбо-vатний ресурс. Не здогадуєтеся, чому (питання риторичне)? І справа тут не в кількості користувачів, а у відсотковому співвідношенні користувачів від загальної кількості, якi проявляють активність. Я не виправдовую i не схвалюю його дiї, то його особиста справа. Я ж принципово не хочу там реєструватись, з очевидних причин.
Фото: 811
Адміністратор / Редактор відеокаталогу / Модератор неавторських фотографій / Перекладач
>До речі, один з авторiв вже перебіг на zомбо-vатний ресурс. Не здогадуєтеся, чому (питання риторичне)?
 
Тут питання: перебіг, чи таки був там до появи у нас? Втім, мене, як власника проекту це мало цікавить. Кожен шукає своє. Наш, так би мовити, девіз - «Публікація фото ради фото, ради самого процесу». Те, про що так влучно сказав Сергій aka Рудий Кіт вище. Хтось опублікував пару фото, не отримав достатньої кількості плюсіків та звалив. А хтось, як Рудий Кіт, отримавши можливість публікуватися на сайті з пристосованою під публікування залізничних фото інфраструктурою, завантажив вже сотні цікавих, історично цінних фото. І ловить кайф від можливості це робити. Саме для таких користувачів ми працюємо в першу чергу. А плюсікі тут лише елемент антуражу, приємна, але не критично важлива добавка.
 
Візьмемо ось це моє фото:
 

 
Я його вважаю найбільшою своєю вдачею за останній час - ЕДешка на запасній колії під дощем. Плюсіів - немає. Але є 177 переглядів. Мені цього достатньо. Не оцінив ніхто з користувачів? То й що? - «на смак і колір олівці різні», як ви казали.
Фото: 167 · Автор фото
***Не оцінив ніхто з користувачів***
Я оцiнив))
Фото: 4063
Фотомодератор / Загальний редактор / Модератор коментарів / Редактор новин / Редактор місць зйомки
Питання по факту - хто що знає про 2ТЕ10Л молдовських, чи ще щось їзде, чи вже все? Таки ж теж історія.
Схоже, це відносно нещодавне відео - https://www.youtube.com/watch?v=WN6L_kMVGKE
А отже, їздять. Але не завжди, судячи з коментарів під відео.
Фото: 6826
Адміністратор / Редактор відеокаталогу / Модератор неавторських фотографій
Цитата (Xvost, 20.02.2024 00:23):
>Окрім ФГПІСа нічого іншого й не було.
 
Чому? Був Треін-Фото ру. Але він був багатьом не цікавий, бо там не було рейтингів. Комус не вистачало рейтингів, а іншим не вистачало системи, бо там просто хаотично фото викладались. В принципі, за майже 20 років там нічого і не змінилось.
 

Цитата (Xvost, 20.02.2024 00:23):
>Фотоконкурс Паровоза спровокував захворювання на фалометрію, але це тоді було некритично та обмежувалося декількома десятками одіозних особистостей.
 
От тут трішки не погоджусь. Епідемія пішла ще до Піксу, якраз спровокованою ФГП, бо вже в 2007 році на ФГП почали срачі на цьому порищі, пішли свояцтва та накрутки голосів, створювання "лівих" акаунтів для тієї ж накрутки голосів, тощо. Фактично 2007 рік і варто вважати роком старту фалометрії в трейнспоттінгу та її подальшому розвитку. СТТС з'явився в тому ж 2007 році, але сам СТТС пережив багато змін і там фалометрія на сьогоднішній день відійшла на другий план. Особисто я виню в появленні фалометрії і подальшому її розвитку саме ФГ Паровоз ІС, бо саме там це зародилось.
 
Цитата (LRT, 20.02.2024 11:09):
>Все одно користувачі будуть чимось мірятися. Лінійками , плюсиками, ще чимось. Питання лише у тому, наскільки це впливатиме на атмосферу на сайті.
 
Тут згоден на усі 100%. В будь-якому випадку буде певна конкуренція між фотографами і бажання виділитись. Це - природна людська сутність. Головне, нам, як представникам редколегії, тримати це в рамках, не давати можливості виходити за рамки дозволеного. Є якась можливість авторам порадувати власне его - добре. Це викликає у авторів азарт на подальшу діяльність в інтересах ресурсу. Але, в чому була проблема усіх тематичних сайтів? Вихід з-під контролю фалометрії та створення усіх умов для заохочення до цього. Треінфото зробив трішки інакше, зроивши пасивне відношення до конкурсу і фалометрії в цілому, що в решті теж захопило фалометристами цього сайту і усього витікаючого з цього.
 

Цитата (AgentF, 20.02.2024 11:56):
>Я не бачу сенсу викладати нормальне (на смак і колір олівці різні) фото, якщо воно не буде гідно оцінене, що я й мав на увазі, відповідаючи Олексiю на його прохання. Тому що для мене, ОСОБИСТО для мене, вподобайки мають значення і я відкрито про це говорю.
 
Теж не можу не погодитись, бо це є основним мотиватором для авторів. Перегляди, вподобайки стимулюють. Але, я за те, щоб не мірятися, у кого краще, а дійсно зацікавлювати користувачів. Наприклад: я недавно відкрив власний Ютуб канал. Само собою, там рейтинги грають ключову роль, але там треба робити контент, щоб набирати саме перегляди, а це треба робити не з ціллю помірятись у кого краще, а з ціллю привернути увагу на себе. Це вже різні речі. І коли викладається фото, яке приверне на себе більше уваги, тут респект за таке. А коли починається срач, у кого фото краще, у кого більше знайомих, якісь за це плюшки отримування (за перегляди) - це вже не дуже здорово. Я беру порівняння з Ютубом, бо там побудована усе ж здорова конкуренція, і коли автор викладає контент, нехай і посередньої якості, але зміст привертає увагу аудиторії, то автор і його контент мають право на існівання, тим більше, вони війдуть в рекомендації і наберуть ще більше аудиторії. А ті, хто змагаються, у кого краще, на Ютубі пасуть задніх. Особисто я саме в такому ключі бачу і наш сайт, де азарт у авторів контенту буде проявлятись у цікавості самого контентк, а не на ставці замагання за найякіснішого фото. Без певного азарту не вижити.
 

Цитата (Xvost, 20.02.2024 12:15):
>Плюсіів - немає. Але є 177 переглядів.
 
Тут роль грає ще у який час викладено фото. Фото викладено на старті інсування нашого проекту. В цей час рейтинг переглядів та вподобайок буде вкрай низьким. Це просто тому, що аудиторія ще надмала.
 

Я от, наприклад теж приведу класний приклад азарту - Alltransua: https://alltransua.com/profile/1112 В профілі кожного автора є рейтинг найцікавіших фото його авторства. І при цьому є інтерес щоб чергове фото потрапило у цю "дев'ятку". Є ще купа різних моментів, на які автори зважають. Будь-якого автора цікавить, перш за все, віддача від аудиторії. Якщо віддачі немає, то і автору буде не цікаво. Але, я категорично проти у нас будь-яких фотоконкурсів чи будь чого, що приверне увагу міряння "у кого довший".
Фото: 167 · Автор фото
***Якщо віддачі немає, то і автору буде не цікаво***
Ось саме це я і намагаюся донести, мова про якесь там "міряння" взагалі не йде. Переважна більшість, як зазвичай, нічого не зрозуміла. Та й навряд зрозуміє, хоча я чорним по білому, максимально зрозуміло все виклав.
Додати коментар
Ви не можете залишати коментарі так як не авторизовані.
Зареєструйтесь або авторизуйтесь на сайті, будь ласка, щоб мати можливість залишати коментарі.




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр