6. станція НОВОСЕЛИЦЯ (32.9)

Львівська філія УЗ, ДН-4 Івано-Франківськ, дільниця Чернівці-Північна - Ларга - Сокиряни (держ.кордон)
Дорога приписки:Львівська філія УЗ, ДН-4 Івано-Франківськ Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Чернівці-Північна - Ларга - Сокиряни (держ.кордон)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Тепловозна тяга СССР
Стан:действующий
Побудований:1893
Новосéлиця — проміжна залізнична станція Івано-Франківської дирекції Львівської залізниці на неелектрифікованій лінії Чернівці-Північна — Ларга між роз'їздом Магала (21,5 км) та станцією Мамалига (22,5 км). Розташована в місті Новоселиця Чернівецького району Чернівецької області.
 
Станція відкрита у 1893 році під час прокладання дільниці, яка сполучила вже наявну гілку Чернівці — Новоселиця (у складі Львівсько-Чернівецько-Ясської залізниці), зі станцією Ларга.
 
1904 року на прикордонній станції Новоселиця було вперше введено в дію пристосування для безперевантажувальної «передачі» вагонів з російської колії на європейську і зворотно. Керував процесом начальник станції Микола Іванович Кодрян. Він відзначав, що нововведення це має велике майбутнє в сенсі розвитку торговельних відносин між Україною, Австрією і Німеччиною та іншими європейськими державами. Для ознайомлення з технічним нововведенням на бессарабську станцію поспішали приїхати представники торговельних фірм Австро-Угорщини, Німеччини та Румунії. Проблему перевезень пасажирів і вантажів при переході з колії 1524 мм (нині — 1520 мм) на колію 1435 мм була вперше розв'язано молдовським інженером залізничником.
Загрузить фото · Править информацию
"Туалетно-багажний" комплекс на станції Новоселиця Львівської залізниці.
25 квітня 2013 р.
Автор: ВікторБГол
1
+4
83
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр