4. станція ГОРОДЕНКА-ЗАВОД (50.7)

Львівська філія УЗ, ДН-4 Івано-Франківськ, дільниця Коломия - Кострижівка (ДН-2)
Дорога приписки:Львівська філія УЗ, ДН-4 Івано-Франківськ Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Коломия - Кострижівка (ДН-2)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Тепловозна тяга СССР
Стан:действующий
Побудований:1890
Городéнка-Завóд — залізнична станція Івано-Франківської дирекції Львівської залізниці на лінії Коломия — Стефанешти між станціями Гвіздець (25,5 км) та Стефанешти (22,5 км). Розташована в місті Городенка Коломийського району Івано-Франківської області.
 
Станція відкрита 1890 року під час будівництва залізничної лінії Коломия — Стефанешти.
 
За дорученням Міністерства інфраструктури України у листопаді 2017 року «Укрзалізницею» розглянуто звернення стосовно перейменування станції Городенко-Завод на Городенка-Завод. У нормативних документах ПАТ «Укрзалізниця» українською мовою назва станції зазначена як укр. Городенка-Завод, російською — рос. Городенко-Завод. Враховуючи, що дана розбіжність могла виникнути під час перекладу назви з української мови на російську, регіональній філії «Львівська залізниця» надано доручення стосовно вирішення питання зміни назви станції російською мовою з Городенківською міською радою.
 
15 листопада 2017 року до начальника Івано-Франківської дирекції Львівської залізниці направлено лист в. о.голови Городенківської міської ради за № 420 від 15 листопада 2017 року, що офіційна назва станції як українською так і російською мовами значиться як Городенка-Завод.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр