2. станція ПЕРСЕНКІВКА (6.8)

Львівська філія УЗ, ДН-1 Львів, дільниця Львів - Ходорів (ДН-4)
Дорога приписки:Львівська філія УЗ, ДН-1 Львів Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Львів - Ходорів (ДН-4)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Електрифіковано постійним струмом 3kV Україна / Фотолінії
Стан:действующий
Побудований:1894
Персенкі́вка — проміжна залізнична станція Львівської дирекції Львівської залізниці на лінії Львів — Ходорів між станціями Львів (7 км) та Сихів (4,5 км).
 
Розташована в адміністративних межах Львова в однойменній місцевості.
 
Залізнична ділянка Львів — Чернівці стала другою залізничною гілкою, яка з'єднала столицю Галичини з іншими великими містами краю, її було прокладено у 1866 році. Втім сама станція Персенківка вочевидь з'явилась на цій ділянці не відразу. У 1894 році від станції Персенківка до верхньої частини Стрийського парку з нагоди Загальної крайової виставки було збудовано вузькоколійку, однак після завершення виставки залізничну колію не використовували. У 1901 році було запропоновано будівництво залізниці Персенківка — Підгайці. Початковий проєкт передбачав відгалуження нової гілки від існуючої залізниці Львів —Чернівці в районі Персенківки. Однак, під час перемовин з потенційними інвесторами, Львівський магістрат, який згодом виступив в ролі одного з концесіонерів, запропонував свої інвестиції в обмін на те, що вокзал для обслуговування нової гілки буде збудований в межах міста. У зв'язку з тим, що Персенківка тоді не входила до складу Львова, було вирішено змінити проєкт: залізниця мала відходити від існуючої лінії Львів — Красне і проходити через Знесіння та Личаків, де і було розташовано станцію. Будівництво вокзальної споруди було завершене у 1906 році, тоді як лінію відкрили 1909-го.
 
У 1994 році, коли було зроблено першу спробу запровадити міську електричку, було електрифіковано ділянку колії Головний вокзал — Сихів. Другу спробу запровадити міський електропотяг було здійснено у грудні 2009 року, коли у Львові почав курсувати міський рейковий електропоїзд Сихів — Підзамче. Також міський рейковий автобус здійснював проміжну зупинку на станції Персенківка. Поїзд курсував до 2010 року, коли його зняли через нерентабельність
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр