6. станція БІЛА ЦЕРКВА (33.8)

Південно-Західна філія УЗ, ДН-2 Козятин, дільниця Фастів-І - Миронівка (Одес.зал.)
Дорога приписки:Південно-Західна філія УЗ, ДН-2 Козятин Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Фастів-І - Миронівка (Одес.зал.)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Електрифіковано змінним струмом 25kV Україна / Фотолінії
Стан:действующий
Побудований:1876
Біла Церква — проміжна залізнична станція 2-го класу Козятинської дирекції Південно-Західної залізниці на електрифікованій дільниці Фастів I — Миронівка між станцією Роток та зупинним пунктом Гай. Розташована в однойменному місті Київської області.
 
Станція у Білій Церкві відкрита у 1876 році під час прокладання через залізничної лінії Фастів I — Миронівка, що значно прискорило розвиток міста. Наприкінці XIX — початку XX століття станція Біла Церква посідала друге місце у Київській губернії за обсягом вантажних перевезень після Києва, а за обсягами перевезень хліба випереджала Київ майже вдвічі (4 180 000 пудів на рік проти 2 136 000 пудів на рік у Києві).
 
У 2007 році проведена реконструкція станції, в ході якої виконано капітальний ремонт вокзалу, реконструкцію інженерних мереж та енергетичних систем. Зазнала реконструкції бічна пасажирська платформа, облаштовано високу острівну платформу, реконструйовані маршові сходи з пішохідного мосту до пасажирських платформ. Також були замінені 2,5 км колій, модернізовано першу та другу головні колії, а також 6-ту приймально-відправну колію. У приміщенні вокзалу відкрито сервісний центр, каси приміського та далекого сполучення. 29 грудня 2007 року відбулося урочисте відкриття оновленого вокзалу.
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр