5. станція ОГУЛЬЦІ (38.2)

Південна філія УЗ, ДН-3 Суми, дільниця Люботин - Свинківка (ДН-4)
Дорога приписки:Південна філія УЗ, ДН-3 Суми Україна / Фотолінії
Депо приписки:дільниця Люботин - Свинківка (ДН-4)
Категорія:Роздільні пункти
Модель:Станція
Завод:Станція стикування 3kV | 25kV, без зміни роду струму. СССР
Стан:действующий
Побудований:1871
Примітка:станція стикування двох струмів без можливості переключення.
Огульці імені Олександра Пучка — проміжна залізнична станція стикування 4-го класу Сумської дирекції Південної залізниці. Розташована за 2 км від села Шарівка та 5 км від однойменного села. Названа на честь колишнього начальника Південної залізниці Олександра Пучка.
 
Станція Огульці відкрита 15 червня 1871 року, під час введення в експлуатацію залізничної лінії Харків — Полтава.
 
Сучасний вокзальний комплекс на станції був збудований із завершенням електрифікації напрямку Харків — Київ та введено в експлуатацію 20 вересня 2007 року.
 
У 2007 році, за прикладом лінії Основа — Куп'янськ-Вузловий, був електрифікований Полтавський напрямок, в ході якої Огульці набула статусу станції стикування, і а полігон використання ВЛ82м значно розширився. При цьому Огульці — дзеркальне відображення станції Гракове — вся станція під змінним струмом, а для постійного струму відведена лише одна тупикова колія, на яку прибувають і вирушають електропоїзди постійного струму.
 
З кінця 2014 року по 9 грудня 2017 року частина поїздів по станції Огульці здійснювали зміну локомотивів різних родів струму, але з урахуванням відсутності шляхів з перемикаємим роду струму, незмінним супутником даних маніпуляцій стали ЧМЕ3. З 10 грудня 2017 року на цей хід виходять лише ВЛ82м, в. т. ч. обслуговуються бригадами ТЧ-2 Харків-Головне
Загрузить фото · Править информацию
Списки рухомого складу




Головна сторінка · Редколегія · Контакт-центр