Відкриваємо Adobe Photoshop (інструція актуальна для Adobe Photoshop 2024 (beta) v25.06.0 m.2515).
Далі - відкриваємо у ньому фотографію яку будемо обробляти.
Наприклад:
Далі - відкриваємо фото доповненням Camera RAW:
Налаштовуємо за смаком (1) та натискаємо "ОК" (2)
Гадаю, що ви молодці, та вже вмієте вирівнювати завал та інщі недоліки фотографій.
Зменшуємо фотографію до потрібних розмірів.
Я рекомендую використовувати ширину 1200 пікселів або 1300, але не більше, через те, що інші пропорції або не влазять у монитори/екрани з 1024х1280 пікселів формату 5:4, або можуть не влазити до формату 16:9, якщо фото "квадратне".
Також не рекомендую ставити меньше 1000 пікселів (виключення лише для фотографій до 2010-2012 року)
Дискретизацію ставимо як на скріншоті, бо такий варіант найбільш зберігає деталі на фото та не "шакалить" зображення в цілому.
Тепер нам потрібно зберегти фото для нашого сайту, але при цьому ще й підігнати "вагу" фото до необхідних 800 КБ
Для цього ми заходимо у розліл меню файл(1) -- експорт(2) - зберегти для веб-середовища(3)
У цьому вікні виставляємо все як на скріншоті та тиснемо на маленьку кнопочку, на яку вказує стрілка.
Ця кнопка відкриє нам меню у якому вибираємо "оптимізувати за розміром файлу".
А у цьому віконці ми виставляємо розмір у 790 КБ (бо є випадки коли сайт та Photoshop рахують по різному і тому даємо невеликий залишок про всяк випадок). Усі інші параметри - як на скріншоті.
Та нажимаємо "ОК".
Дивимось на розмір - 787.8 КБ. Цей розмір підходить до лімітів сайту у 800 КБ. Натискаємо "зберегти", та зберігаємо собі або до робочого стола, або куди бажаєте.
Ось і все! Далі це фото можна завантажувати до нашого
сайту та чекати на оцінку фотомодераторів, котрі залюбки перевірять плоди вашої творчості.
_________________
P.S. Так, на скрінах зображено обробку файлу RAW формату (CR2), але принцип роботи з звичайним JPEG-ом такий самий і нічим не відрізняється окрім того, що RAW-файл зразу відкривається не у основному вікні Photoshop, а у Camera RAW, тобто зразу з третього скріна цієї інструкції.